Egyszerű, rövid fogyókúrák

Egyszerű, rövid, olcsó fogyókúrák gyűjteménye. Eredmények, módszerek, receptek, előkészületek, bevásárlólista,minden egy helyen

Friss topikok

Linkblog

Fűszerkalauz

2010.04.01. 20:32 | bkazalea | Szólj hozzá!

Fűszerkalauz(mit mihez)

 
Áfonya: vadas mártások, dzsem
Ánizs: mártások, édes rizsételek, köles(ha édesen készítjük)
Babérlevél: burgonyás ételek, babból, káposztából, savanyúságok, ecetes ételek, ecetes-hagymás lével készített halételek
Bazsalikom: babból készült ételek, sült húsok, zöldsaláták, fűszeres ecetek
Borókabogyó: babból, burgonyából készült ételek, sült húsok, vadhúsok, húspástétomok, savanyúkáposzta
Bors, cayenne-i: halételek, rizses, tojásos ételek
Bors, fehér: levesek, főzelékek, saláták, sajtos tészták, ecetes, hagymás halételek, tojásételek
Borsikafű: levesek, főzelékek, saláták, sajtos tészták, ecetes, hagymás halételek, tojásételek
Borsmenta: saláták. teák
Citromfű: italok, gyümölcsszószok, gyümölcslevesek, baromfihús, gombaétel
Gyömbér: babból, burgonyából készült ételek, gyümölcsleves, gyümölcsök, teák, italok
Kakukkfű:Sülthúsok, burgonyaételek, saláták, székelykáposzta, töltöttkáposzta, vadhúsok, levesek
Kapor: saláták. főzelékek, gombaétel, körözött, uborka
Kókusztej: kakaó, krémek, édes rizsételek, italok
Koriander: sülthúsok, eltett savanyúságok, hagymásételek
Kömény: káposztából, burgonyából készült ételek, főzelékek, saláták, sütemények, italok, vajas
sajtos, túrós keverékek.
Kurkuma:mártások
Lestyán: minden olyan étel, amibe zellert tennék: babból, burgonyából készült levesek, főzelékek, saláták
Majoranna: babból, burgonyából készült ételek, levesek, főzelékek,( csak a főzés utolsó perceiben beletenni) mártások, saláták
Oregano: sülthúsok, sajtos ételek, tojásételek
Rozmaring: birka-bárányhús, sülthúsok, gombaételek
Szegfűbors:babból, burgonyából készült ételek, levesek, főzelékek, bárány-birkahús, halételek
Szegfűszeg: kompótok, gyümölcslevesek, gyümölcsszószok, befőttek, sütemények, forraltbor
Szerecsendió: paradicsomos, sajtos ételek, tojásos ételek, levesbetétek
Zsálya: nehezebben emészthető húsételek, szárnyas- vadhúsok, főtt tészták reszelt sajttal, sülthalak
Zsázsa: saláták, sajtos és tojásos ételek

Édesítésre: gyümölcsök, aprómagvak, datolya, dió kesudió, maláta, mandula, mazsola, méz, mogyoró, szezámmag, aszaltszilva

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokura-egyszeruen-olcson.blog.hu/api/trackback/id/tr761887788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fűszerkalauz mit mihez
süti beállítások módosítása