Csökkentse az ételek kalóriatartalmát
- a római tálban, vagy pataki tálban sok mindent lehet sütni, főzni
egyszerre az ízek megőrzésével, zsíradék nélkül, a tálat vékonyan ki lehet
- Ha csirkét főz, várjon a bőr eltávolításával, mert ha bőr nélkül főzi meg,
kiszáradhat a hús. Akkor húzza le a bőrét, ha már megfőtt, majd dörzsölje
- Helyettesítse a húsokat: próbálja ki a csirkét vagy a pulykát a marhahús
helyett, és a kanadai szalonnát a megszokott szalonnacsíkok helyett.
Használjon extra ízesítéseket és zöldségfeltéteket, hogy feldobja vele a
helyett facsarjon valódi citromot egy pohár vízbe! Ha alacsonyabb
kalóriatartalmú üdítőt szeretne kapni, keverjünk bele cukormentes
- Használjon kevesebb zsírt, mint amennyit a recept előír! A legtöbb
péksütemény akkor is jól sikerül, ha fele- vagy harmadannyi olajat, vajat
- Fokozatosan csökkentse az adagokat, és kísérletezzen egészségesebb
- Próbálja ki a főzőspray-t (olyan készítmény, amelyekkel nagyon vékony
rétegben kell befújni az edény falát, így elősegíti, hogy ne ragadjanak
össze az ételdarabok, mégis kevesebb zsiradékot használunk az ételhez.
- Válassza el a tojásfehérjét a sárgájától, mert a sárgájának magasabb a
kalóriatartalma! Ha rántottát vagy omlettet süt, két egész tojás helyett
- Vegyen csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket. Az ilyen tej, sajt, tejföl
- Kerülje a zsíros "nasikat". A süteményekbe kevesebb csokoládé is
- Teljes kiőrlésű gabonák: próbálja ki, milyen, ha fele-fele arányban
használ finomlisztet és teljes kiőrlésű lisztet. A rostban gazdag, teljes
- Haladjon lassan a diétázással. Amikor átvált a diétás üdítőitalokra vagy
egyéb alacsony kalóriatartalmú termékre, ne adja fel néhány
próbálkozás után. Az ízlelőbimbók hamar alkalmazkodnak az ízváltozáshoz.