Egyszerű, rövid fogyókúrák

Egyszerű, rövid, olcsó fogyókúrák gyűjteménye. Eredmények, módszerek, receptek, előkészületek, bevásárlólista,minden egy helyen

Friss topikok

Linkblog

Csökkentse az ételek kalóriatartalmát

2010.05.21. 21:11 | bkazalea | Szólj hozzá!


 

Csökkentse az ételek kalóriatartalmát

 

- a római tálban, vagy pataki tálban sok mindent lehet sütni, főzni 

egyszerre az ízek megőrzésével, zsíradék nélkül, a tálat vékonyan ki lehet  

olajozni.
 
 

- Ha csirkét főz, várjon a bőr eltávolításával, mert ha bőr nélkül főzi meg,

kiszáradhat a hús. Akkor húzza le a bőrét, ha már megfőtt, majd dörzsölje

át fűszerekkel, így ízesítve azt.
 
 

- Helyettesítse a húsokat: próbálja ki a csirkét vagy a pulykát a marhahús

helyett, és a kanadai szalonnát a megszokott szalonnacsíkok helyett.

Használjon extra ízesítéseket és zöldségfeltéteket, hogy feldobja vele a

hústálak ízvilágát.
 
 
- Ízesítheti a vizet is. A hagyományos citromléből készült limonádé

helyett facsarjon valódi citromot egy pohár vízbe! Ha alacsonyabb

kalóriatartalmú üdítőt szeretne kapni, keverjünk bele cukormentes

ízesítőkeveréket, italport.
 
 

- Használjon kevesebb zsírt, mint amennyit a recept előír! A legtöbb

péksütemény akkor is jól sikerül, ha fele- vagy harmadannyi olajat, vajat

vagy margarint használ fel hozzá.
 
 

- Fokozatosan csökkentse az adagokat, és kísérletezzen egészségesebb

hozzávalókkal, például almaszósszal, esetleg zsírszegény tejföllel.
 
 

- Próbálja ki a főzőspray-t (olyan készítmény, amelyekkel nagyon vékony

rétegben kell befújni az edény falát, így elősegíti, hogy ne ragadjanak

össze az ételdarabok, mégis kevesebb zsiradékot használunk az ételhez.

Zöldség, olívaolaj és vaj ízekben kaphatóak, alacsony kalóriatartalmúak).
 
 

- Válassza el a tojásfehérjét a sárgájától, mert a sárgájának magasabb a

kalóriatartalma! Ha rántottát vagy omlettet süt, két egész tojás helyett

elég, ha egy egészet, a másiknak pedig csak a fehérjét használja fel.
 
 

- Vegyen csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket. Az ilyen tej, sajt, tejföl

és tejszín nagyon jóízű, és a legtöbb receptnél beválik.
 
 

- Kerülje a zsíros "nasikat". A süteményekbe kevesebb csokoládé is

ugyanolyan finom ízt ad.
 
 

- Teljes kiőrlésű gabonák: próbálja ki, milyen, ha fele-fele arányban

használ finomlisztet és teljes kiőrlésű lisztet. A rostban gazdag, teljes

kiőrlésű tészta, rizs és kenyér nagyon finomak tudnak lenni.
 
 

- Haladjon lassan a diétázással. Amikor átvált a diétás üdítőitalokra vagy

egyéb alacsony kalóriatartalmú termékre, ne adja fel néhány

próbálkozás után. Az ízlelőbimbók hamar alkalmazkodnak az ízváltozáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokura-egyszeruen-olcson.blog.hu/api/trackback/id/tr502021661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: ételek kalóriatartalmának csökkentése
süti beállítások módosítása